2022. február 6., vasárnap

Családi Jog - Szeibert Orsolya - Jelenlegi ára: 1 620 Ft

Családi Jog - Szeibert Orsolya
A Novissima Kiadó Szakvizsga Kézikönyvek sorozata 2004. elején indult útjára a ? Családi jog" című kötettel, amely a családi jogi vonatkozású szakvizsga tételeket dolgozta fel. Ez a kötet - mind első, mind jelenlegi, második kiadásában - azt a szempontot tartotta szem előtt, hogy a jogi szakvizsgán a vizsgázónak nemcsak elméleti felkészültségéről kell számot adnia, hanem ismernie kell azt is, hogy az adott jogszabályok, rendelkezések miként valósulnak meg a gyakorlatban. Mindezek mellett - és előtt - pedig összefüggéseiben kell látnia az elsajátításra váró joganyagot.
A ? Családi jog" második kiadása a 2004-ben kiadott kötettel azonos módon épül fel, azaz az Igazságügyi Minisztérium Jogi Szakvizsga Bizottságának Titkársága által közölt tételek alapján történik meg a vizsgaanyag feldolgozása. Ezzel összhangban a tartalomjegyzék megegyezik a tételsorral.
Az egyes tételek kapcsán a jogszabályanyag közlése mellett sor kerül a magyarázat és a bírósági gyakorlat ismertetésére is. A tájékozódás megkönnyítése és egyúttal az összefüggések átláthatósága érdekében több - elkerülhetetlen - utalást tettünk a tételek között.
A normaszöveget - illetve annak jelentős hányadát -, valamint a bírósági elvi határozatok szövegét vastagítva közöljük. Ismertetjük a felhasznált jogszabályok jegyzékét, továbbá az idézett bírósági elvi határozatok számát. A jogszabályhoz fűzött, azt kiegészítő, illetve megértését könnyítő magyarázat, valamint a tételek mellett szereplő elsajátítandó joganyagként feltüntetett kapcsolódó anyagok (alkotmánybírósági határozatok, polgári elvi döntések) normál betűtípussal szerepelnek. Dőlt betűvel ismertetjük a vonatkozó ítélkezési gyakorlatot, elsősorban a bíróságnak - a magyarázatban külön nem szereplő és jelentősnek tartott - döntéseit, további egyes esetekben a jogi műszavakat, kiemelendő kifejezéseket.
Az első kiadás átdolgozását elsősorban az időközben bekövetkezett jogszabályi változások indokolták. Módosultak a házastársak névviselésére vonatkozó rendelkezések, a családjogi rendezésre is kihatóan megszüntették a gyermeküket személyazonosságuk felfedése nélkül inkubátorban elhelyező anyák és egészségügyi alkalmazottak büntethetőségét, továbbá büntetőeljárási kényszerintézkedésként bevezették a távoltartás intézményét. Nemcsak a Csjt., a Gyvt. és a Gyer. szabályai módosultak, hanem egyéb, jelen kötet által érintett jogszabályok bizonyos rendelkezései is, amelyek megfelelően átvezetésre kerültek
Sorozatcím:: Szakvizsga Kézikönyvek
Borító tervezők: Bóna Tamás
Kiadó: Novissima Kiadó
Kiadás éve: 2006
Kiadás helye: Budapest
Kiadás: Második kiadás
Nyomda: Szilva Nyomda
ISBN: 963940344X
Kötés típusa:: ragasztott papír
Terjedelem: 180
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 15. 00cm, Magasság: 21. 00cm
Állapot: Jó
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**100739953**)]

Jelenlegi ára: 1 620 Ft
Az aukció vége: 2022-02-07 01:53 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése