2021. augusztus 30., hétfő

Szentjánoskenyérfa.........Ceratonia siliqua......... /5mag/ NÖV.-193 - Jelenlegi ára: 300 Ft


"Ceratonia siliqua" 
Jellemzők: Mediterrán területeken honos faj, bőrszerű babérhoz hasonló, de kerekebb levelekkel. Kétlaki növény. Eredeti élőhelyén nagyobb bokor vagy fa méretűre nő meg. Sziklás, száraz területeken nő, igénytelen növény. Termését ősszel érleli be, a magok sötétbarna kb. 20 cm hosszú hüvelyben érnek be. A magok tápdús élelmiszernek számítanak, a sütőiparban is fontos alapanyag. A kakaópor legjobb helyettesítőjének tartják. Szakirodalom USDA 6-7-re tartja a hidegtűrését. Korlátozottan hidegtűrő növény, hazai tapasztalatok még nincsenek/nem ismertek a kerti tartásával kapcsolatosan. Kedvező mikroklímájú területeken meg lehet próbálni a kerti nevelését.
Tartási infó: Kiváló szárazságtűrő, ezért a túlöntözésével vigyázni kell. Talaj iránt nem igényes, sőt a meszes, silány talajon is kiválóan fejlődik. Tűző napra van szüksége.
Magvetési tanács: A magokat rövid ideig forrázzuk le, majd áztassuk 12/24 órát és kb. 1 cm mélyre vessük sok homokkal kevert kerti (virág) földbe. Éppen nyirkosan tartsuk, sose öntözzük túl, mert az a magok rothadásához vezet! Egész évben vethető, de a tavasz-nyári időszak javasolt a nagyobb fénymennyiség miatt. Optimálisan 22-25 C-on kel 2-4 hét alatt.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
  
 
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2021-08-30 14:12 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése